Marseille A50 / A7

Marseille mag zich met recht en rede de op één na grootste stad (op vlak van inwonersaantal uiteraard) van Frankrijk noemen. Het moet wat dat betreft alleen de Franse hoofdstad Parijs voor zich dulden. Uiteraard staat deze stad vooral bekend om haar haven die meteen de grootste commerciële haven is van heel Frankrijk. Marseille vinden we terug aan de Middellandse Zee en is de hoofdstad van het Departement Bouches-du-Rhône.

Marseille is een mooie stad die haar bezoekers van heel wat interessants voorziet. Zo is er natuurlijk de oude haven, maar kan je ook verschillende forten bezoeken zoals het Fort Saint-Jean en het Fort Saint-Nicolas. Ook het stadhuis is een bezoekje meer dan waard net als de verschillende parken waar de stad over beschikt. Ook wanneer je graag in deze stad wil overnachten heb je daar in ieder geval ruim voldoende mogelijkheden toe.

Overnachten in Marseille

Marseille mag dan vooral bekend staan om haar commerciële haven, toch is dit absoluut een stad die je eens gezien moet hebben. Marseille straalt alle charmes uit van een zuiderse stad en is dan ook vooral tijdens de zomermaanden ontzettend populair. Vakantiegangers houden in Marseille halt op weg naar hun vakantiebestemming, maar blijven er vaak ook een paar dagen hangen. Op deze manier wil men graag kennismaken met de mooie parken en de talrijke interessante bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Daarnaast beschikt Marseille ook nog eens over een bloeiende uitgaansleven waardoor ook jongeren door deze stad worden aangetrokken. Tel daarbij op dat er in Marseille en omgeving een groot aantal scherp geprijsde overnachtingshotels terug te vinden zijn en je hebt meteen enkele uitstekende redenen om even enkele dagen in deze Zuid-Franse stad te verblijven.

Ben je nog op zoek naar een leuk vakantie-adres aan de Middellandse Zee en niet zo ver van Nederland en België? Dan is het boeken van een overnachtingshotel in Marseille misschien ook voor jou wel een goede keuze!