Mâcon A6/E15

Booking.com

Een overnachtingshotel Mâcon of hotel onderweg Mâcon ligt langs de snelwegen A6 / E15 en A40. De A6 maakt samen met de A31 en A7 onderdeel uit van autoroute du Soleil, de bekendste snelweg tussen Noord- en Zuid Frankrijk. Mâcon ligt op de route Metz – Nancy – Langres – DijonBeauneChalon-sur-SaôneMâconLyon – Valence – Montélimar – Orange. Vanaf hier splits de autoroute zich op richting Marseille of richting Spanje / Pyreneeën via de steden als Nîmes – Montpellier en Perpignan. Ideaal om een doorreis hotel onderweg langs de snelweg te boeken.

Goedkoop overnachtingshotel Mâcon boeken

Mâcon is een populaire stad in het oosten van Frankrijk. De stad is terug te vinden op de rechter oever van de Saône en beschikt over een zekere toeristische aantrekkingskracht. Verspreid over de stad zijn immers enkele bezienswaardigheden terug te vinden die het bezoeken absoluut meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de voormalige kathedraal Saint-Vincent, het Museum voor Schone Kunsten en het Maison de Bois, een uniek vakwerkhuis dat prachtig is versierd met houtsnijwerk. De bezienswaardigheden vormen echter niet de enige goede reden om een bezoek te brengen aan Mâcon, in tegendeel. De stad is ook zeer centraal gelegen en daarbij omgeven door de populaire autosnelwegen A6 en E15. Het spreekt bijgevolg voor zich dat mensen hier niet alleen een volwaardige vakantie doorbrengen, maar ook gewoon één nacht verblijven op weg naar hun uiteindelijke vakantiebestemming. Ook daarvoor leent deze stad en haar vele overnachtingshotels zich echter uitstekend!

Hotel onderweg boeken in Mâcon

Zowel in het centrum als in de directe omgeving van Mâcon zijn verschillende interessante hotels onderweg terug te vinden. Je vindt er bijvoorbeeld hotels van bekende ketens zoals Campanile, Etap en Formule 1 terug. Al deze hotels bieden je eigenlijk min of meer hetzelfde, namelijk een goedkope overnachting op een centrale locatie waardoor je snel terug op de autosnelweg zit richting je vakantiebestemming. Tijdens een overnachting in de buurt van Mâcon loont het echter toch beslist de moeite om eens kennis te maken met deze historisch interessante plaats. Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd een groot deel van deze stad namelijk verwoest. Daar doen ook vandaag de dag enkele overblijfselen nog steeds aan terugdenken. In ieder geval, indien je op zoek bent naar een fijne en gemoedelijke plaats om een kamer in een hotel onderweg te boeken, dan kunnen we een verblijf in de buurt van Mâcon absoluut warm aanbevelen!