Lyon

Booking.com

Lyon ligt op de route Metz – Nancy – Langres – DijonBeauneChalon-sur-SaôneMâconLyon – Valence – Montélimar – Orange. Vanaf hier splits de autoroute zich op richting Marseille of richting Spanje / Pyreneeën via de steden als Nîmes – Montpellier en Perpignan

Lyon is een fantastische stad in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Ze herbergt enkele prachtige bezienswaardigheden, ze vormt één van de hoogtepunten van de Franse culinaire wereld en ze is ook nog eens gelegen op een zeer centrale locatie in Frankrijk. Het mag nu reeds duidelijk zijn dat Lyon haar bezoekers heel wat te bieden heeft. Of je nu van plan bent om er een echte vakantie door te brengen of je gewoon op doorreis bent, het is steeds een goed idee om even kennis te maken met de vele gezichten van deze interessante Franse stad. Daarnaast is Lyon ook nog eens uitstekend te bereiken. Niet alleen beschikt deze stad over een eigen luchthaven en station (die overigens verbindingen heeft met de TGV), maar daarnaast is ze ook nog eens gelegen aan de snelwegen A6 (onder Dijon en Mâcon) en de route du Soleil A7 (boven Avignon), niet voor niets één van de drukste hoofdwegen van Frankrijk.

Overnachtingshotel Lyon boeken

De populariteit van de stad Lyon heeft er voor gezorgd dat deze jaarlijks door heel veel reizigers wordt bezocht. Daarnaast ligt Lyon uiteraard aan de A6 en A7 autosnelwegen welke onderdeel uitmaken van de befaamde Route du Soleil. Het spreekt bijgevolg voor zich dat niet alleen mensen die een lange vakantie door willen brengen in Lyon er verblijven, maar ook wie op doorreis is vindt hier ongetwijfeld een overnachtingshotel dat perfect zal weten te voldoen aan diens verwachtingen. In Lyon en omgeving is dan ook een groot aanbod aan hotels terug te vinden, gaande van zeer eenvoudige overnachtingshotels tot de meest uitgebreide en luxueuze hotels die zijn voorzien van bijvoorbeeld een eigen spa en een zwembad. Ben je op weg naar je vakantiebestemming en zoek je een centrale locatie om even (goedkoop) te overnachten? Dan mag het alvast duidelijk zijn dat deze zonder probleem in Lyon te vinden is! Let wel, tijdens het hoogseizoen kan het hier bijzonder druk zijn waardoor op voorhand reserveren vaak geen overbodige luxe is.