Chalon-sur-Saône A6 / E15

Booking.com

Chalon-sur-Saône ligt op de route Metz – Nancy – Langres – DijonBeauneChalon-sur-SaôneMâconLyon – Valence – Montélimar – Orange. Vanaf hier splits de autoroute zich op richting Marseille of richting Spanje / Pyreneeën via de steden als Nîmes – Montpellier en Perpignan

Chalon-sur-Saône, gelegen in het Franse departement Saône-et-Loire beschikt over diverse musea waaronder het Musée Nicéphore-Niépce, het Musée Vivant-Denon en tot slot het Musée du Souvenir du combattant welke is gevestigd in de kapel van de Tempeliers. Deze verschillende bezienswaardigheden zorgen er voor dat er ieder jaar opnieuw een groot aantal toeristen naar deze stad komen afgereisd. De gunstige ligging langs de snelweg A6 / E15 zorgt er ook voor dat steeds meer mensen deze plaats ontdekken op weg naar hun vakantiebestemming in Zuid Frankrijk of Spanje. Wanneer je een lange rit voor de boeg hebt kan het altijd goed doen om even te kunnen overnachten in een gemoedelijke, niet al te dure en vooral toch ook enigszins toeristische plaats. Wel, in dat geval kan Chalon-sur-Saône beslist aan jouw verwachtingen voldoen. De stad mag dan misschien niet zo bekend zijn, ze heeft bezoekers heel wat moois te bieden. In de maand juli wordt hier overigens ieder jaar het bekende internationaal straattheaterfestival Chalon dans la Rue gehouden.

Goedkope overnachtingshotels in Chalon-sur-Saône

Chalon-sur-Saône is ondanks haar toeristische karakter en haar uitgebreide toeristische infrastructuur toch nog steeds behoorlijk voordelig te noemen. Je beschikt zowel in als rond de stad over ruim voldoende mogelijkheden om een goedkope overnachting te boeken. Je vindt er met name verschillende overnachtingshotels zoals bijvoorbeeld Campanile en Formule 1, maar daarnaast zijn er ook gewoon andere voordelige hotels terug te vinden waarin je een comfortabele overnachting kan beleven. In de directe omgeving van de hotels zijn doorgaans ook verschillende bars en restaurants terug te vinden waardoor je altijd over de mogelijkheid beschikt om een lekker hapje te eten en ’s avonds nog even de bloemetjes buiten te zetten. Hoe dan ook, ben je op zoek naar een leuke stad om even halt te houden op weg naar je vakantiebestemming en wil je er graag goedkoop kunnen overnachten? Dan is Chalon-sur-Saône het bekijken meer dan waard!