Avignon A7 / A9

Booking.com

Avignon ligt langs de snelwegen A7 en A9. De snelweg A7 is bekend van autoroute du Soleil, de bekendste snelweg van Noord naar Zuid Frankrijk. De autoroute A9 verbindt de steden OrangeAvignon – Nîmes – Montpellier via Perpignan met de Spaanse grens richting Gerona en Barcelona.

Goedkoop overnachtingshotel Avignon boeken

Lang niet iedereen die op zoek is naar een overnachtingshotel Avignon of omgeving zal daarbij veel faciliteiten ter beschikking willen hebben, in tegendeel. Veel mensen die in Avignon in het departement Vaucluse willen verblijven doen dat omdat ze kennis willen maken met de stad of omdat ze bijvoorbeeld op doorreis zijn door de Provence. In dat geval is een overnachtingshotel veelal meer dan voldoende. Deze hotels staan er om bekend uitermate goedkoop te zijn en bieden je een comfortabele kamer met een slechts een beperkt aanbod aan faciliteiten. Doorgaans kan je wel steeds genieten van een televisie op de kamer. Let wel, bepaalde overnachtingshotels in Avignon of omgeving zoals de Formule 1 bieden hun gasten geen private badkamer. De sanitaire voorzieningen zijn gevestigd op de gang en dienen te worden gebruikt samen met andere gasten van het hotel. Hoe dan ook is een overnachtingshotel in Avignon of omgeving boeken wel de voordeligste mogelijkheid om er te overnachten.

Overnachten langs snelweg A7: route du Soleil

Tegenwoordig kan je er dan ook een zeer ruim aanbod aan formule 1 hotels langs de autoroute du Soleil, maar ook campings, b&b’s, pensions, chambre d’hotes, vakantiehuisjes en appartementen terugvinden. Wie vlakbij de snelweg A7 of in Avignon centrum wil overnachten hoeft daar ook niet altijd veel geld voor uit te geven. Diverse hotels bieden hun gasten een ruime basis aan comfort en dat voor een zeer voordelige overnachtingsprijs. Ook wanneer je op zoek bent naar een overnachtingshotel aan de snelwegen A7 of A9 ben je hier ongetwijfeld aan het juiste adres tijdens je doorreis.

Bezienswaardigheden Avignon

Avignon ligt in het Franse departement Vaucluse wordt vaak “Babylon aan de Rhône”, en “Provençaalse pausenstad” genoemd. Deze stad biedt haar bezoekers een zeer ruim aanbod aan bezienswaardigheden waaronder bijvoorbeeld het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénézet. Avignon heeft een oud en een nieuw gedeelte, maar vooral het oude gedeelte is het bezoeken meer dan waard. De populariteit van deze stad heeft er voor gezorgd dat ook de toeristische infrastructuur van Avignon door de jaren heen aanzienlijk werd uitgebreid.